Krem z dyni z królikiem i kaszą jaglaną

Pyszny krem z dyni z królikiem i kaszą jaglaną, czyli kremowa zupka dla dziecka idealna na jesienne dni!

Śliczne pomarańczowe dynie możemy spotkać teraz praktycznie w każdym sklepie i na bazarku. Ja staram się wykorzystać ten sezon na dynie jak najlepiej i przygotowując różne dania z dynią dla mojego niemowlaka. Filip bardzo lubi dynię. Na początku rozszerzania diety była ona jednym z jego ulubionych warzyw. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną kremową zupę z dyni, którą moje dziecko bardzo lubi!



Składniki:

  • 1/4 małej dyni,
  • 1/2 marchewki,
  • 40 g królika
  • 1,5 łyżki kaszy jaglanej.

Przepis na krem z dyni z królikiem i kaszą jaglaną:

  1. Dynię i marchewkę myję, obieram i kroję w drobną kostkę. Zalewam wodą i gotuję do miękkości (ok. 6-10 minut).
  2. W osobnym garnku gotuję królika (dla dziecka powyżej 1 roku można ugotować razem z warzywami).
  3. W kolejnym garnku przygotowuję kaszę jaglaną: do gotującej wody się wody dodaję 1,5 łyżki kaszy i gotuję do miękkości (ok. 15 minut).
  4. Warzywa (wraz z wywarem) i królika miksuję razem na gładką masę, dodaję kaszę jaglaną i gotowe!
Previous
Ubranka na Halloween dla niemowlaka
Krem z dyni z królikiem i kaszą jaglaną